Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ για τις μεταφορές / επικοινωνίες Βουλευτή κ. Κων/νο Ρόβλια για τα προβλήματα στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, ύστερα απ' την διαφαινόμενη εγκατάλειψη απ' την Κυβέρνηση της Ν.Δ. των μελετών / έργων που αναγκαιούν για την συνολική βελτίωση του Αεροδρομίου.

Χθες 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Ρόβλια, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονται: 
 
«Το αεροδρόμιο Μυτιλήνης είναι από τα αεροδρόμια που παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα την τελευταία τριετία, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την ταχέως αυξανόμενη επιβατική κίνηση.
Προκειμένου ν' αντιμετωπίσει αυτά τα - από τότε - διαφαινόμενα προβλήματα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είχε καταρτίσει πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροδρομίου και είχε προβεί σε ανάθεση σχετικών μελετών για κατασκευή έργων, που αφορούν στην βελτίωση των δαπέδων στάθμευσης και των τροχιόδρομων των αεροσκαφών, αλλά και την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και Πύργου ελέγχου με τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις.
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. το έργο «πάγωσε». Το «πάγωμα» αυτό κατέληξε σε σταδιακή εγκατάλειψη των μελετών, που τώρα επιβεβαιώνεται και από την σχετική απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης «Αιολικά Νέα».
Αυτό έχει ως συνέπεια την σημερινή ταλαιπωρία των χιλιάδων μετακινούμενων από και προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, που αναγκάζονται, ιδίως την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, να βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες, αλλά και την έλλειψη προοπτικής βελτίωσης στο μέλλον.
Πέραν αυτού, οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες γης σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από τα όρια του αεροδρομίου, των οποίων οι ιδιοκτησίες έχουν δεσμευτεί προ πενταετίας προς απαλλοτρίωση, παραμένουν δέσμιοι μιας αβέβαιης πολιτικής που δημιουργεί η εγκατάλειψη των συγκεκριμένων μελετών, χωρίς την ολοκλήρωση των οποίων δεν μπορεί να δοθεί λύση.»
Καταλήγοντας την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:
- Υπάρχει πολιτική βούληση για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Μυτιλήνης;
- Σε ποια στάδια βρίσκονται οι ως άνω μελέτες του αεροδρομίου;
- Θα ολοκληρωθούν σύντομα ώστε να υπάρξει δυνατότητα ένταξης της κατασκευής του έργου στο ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ);
- Τι θα γίνει με την ομηρία των εκατοντάδων ιδιοκτητών γης οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους εδώ και πέντε χρόνια να είναι μετέωρες;